adlider.ro Web analytics

CREARE LOGO FIRMA

Creare logo – un serviciu atat de banal in ultima perioada. Realizarea logo-ului a devenit un subiect atat de superficial, incat toata lumea se pricepe. De la vecinul de scara la nepotul care stie IT, toata lumea face logo pentru firme.

Initial, Adlider isi facuse o structura si un plan pentru textele site-ului. Dar, pentru ca suntem o firma de web design diferita, am studiat concurenta si ne dorim sa fim altceva, ne-am propus sa iesim din tipare si clisee.

Procesul de creare logo are legatura cu notiunea de brand. Brand nu este totuna cu logo. In Romania, mai putin de 10% dintre firme au sau construiesc un brand. Un logo bun are nevoie de cateva elemente esentiale si trebuie gandit la scara mare, nu individual ca desen.

La realizarea logo-ului participa o intreaga echipa. Designer, copyrighter, marketing, manager de proiect si client. Ei sunt cei care realizeaza procesul de creare logo. Crearea logo-ului se gandeste la scare mare, pentru a rezista in timp, pentru a reprezenta domeniul cat mai bine si firma cu valorile ei, pe care le transmite prin culori, forme si font.

creare-logo-firma

REALIZARE LOGO – O investitie pentru firma

Realizarea logo -ului se face pentru o perioada lunga de timp. Un logo se realizeaza pentru cel putin 15-20 ani, nu pentru a-l schimba la urmatoare ploaie. Bulversezi clientii si ratezi sansa de a construi un brand. Un logo de 100 lei, nu poate vinde. Si nu pentru ca este prea ieftin, ci pentru ca nu este bun. Neavand cunostiinte temeinice de marketing, design, cromatica sau psihologie este foarte greu sa realizezi ceva durabil.

Celebrul logo al Coca Cola, realizat gratuit in anul 1886 de John Pemberton, nu a vandut si a fost schimbat in urmatorul an. Au avut o noua incercare in 1890-1891, care la fel nu a functionat.

Un client Adlider, ne-a spus ceva interesant acum ceva ani. „Pentru crearea logo -ului se depunde multa munca, in medie cel putin 28-30 ore. Tinand cont ca il realizez pentru urmatorii minim 20 ani, la pretul mediu de 1000 lei, inseamna o investie de 50 lei/an. Pentru mine este o investitie buna, pentru voi este o pierdere, daca socotim toate taxele, salarii, impozite„.

Asadar, crearea logo -ului trebuie sa reprezinte o investitie pentru firma, nu o cheltuiala. O investitie pe termen lung, o caramida la fundatia brandului.

CREARE LOGO FIRMĂ

Pachet Premium creare logo firma – ce conține

  • realizare logo cu design personalizat
  • minim 5-7 concepte de sigla
  • Formate (inclusiv vectorial): .cdr, .ai, .eps, .png, .jpeg, .pdf
  • Versiuni: color, alb negru,  fundal transparent
  • research creare logo (fara aceasta etapa nu am stii ce sa facem. include cercetare de piata, concurenta si brief)
  • Prezentare Mock-up (o etapa importanta, vezi logo-ul cum arata pe diferite suporturi, fundaluri sau diferite culori)
  • Manual identitate (Un ghid de identitate vizuala cuprinde principii de design care faciliteaza dezvoltarea aplicatiilor de comunicare de brand. De la regulile de aplicare a logo-ului, la definirea fonturilor si a culorilor corporate, pana la trasarea liniilor generale ale materialelor de comunicare a brandului)
  • Discounturi la înscrierea siglei ca marcă la OSIM

Pret logo: 920 lei

realizare-logo-proces

PROMISIUNEA ADLIDER – CREARE LOGO PROFESIONAL

Agentie web design cu rezultate de calitate! La Adlider găsești tot ce ai nevoie pentru un succes remarcabil.

REALIZARE LOGO – CLIENTI SI COLABORATORI