Utile din branding, web design, logo, seo


Cat dureaza procesul de creare logo?

Procesul de  logo design durează de la 3-4 zile la 30 zile. Pentru realizarea unui logo profesional se folosesc date si criterii precum industria in care activezi, piaţă, marketing, design, psihologie, zonă geografică, nivel de venituri, vârstă, sex, calitatea serviciilor sau a produselor, cercetare de piata, etc. Un astfel de logo te diferentiaza de concurenta. Durata de 3-4 zile de realizare a unui logo, se referă la redesenarea unei imagini.

Cat dureaza realizarea unui site web de prezentare?

Serviciul de realizare site web de prezentare include toate functionalitatile necesare pentru a ajuta la dezvoltarea unei firme. Avantajul unui site de prezentare este pretul redus. In spatele unui site web de prezentare bun, se afla efortul unei echipe cu aptitudini in design, programare, marketing, testing. Daca ai nevoie de o prezenta online, rapida si costuri mici, atunci un site de prezentare sau one page site este varianta optima si care poate asigura succesul pe termen scurt.

Realizarea unui astfel de site web de prezentare durează in medie 2 săptămâni. Totul depinde de funcționalitățile alese și furnizarea la timp a textelor și imaginilor.

Ce am nevoie pentru un site web?

Pentru a face un pret corect unui site web, trebuie sa il impartim in servicii de web design individuale. Un site web, indiferent ca este un site de prezentare, un magazin online sau de informare, pentru a functiona are nevoie de 3 componente:

 1. domeniul web. El poate fi de forma www.firmawebdesign.ro sau www.firmaoarecare.com. Domeniul web al unui site se plateste anual sau mai mult. Pretul unui domeniu web porneste de 55 lei/an.
 2. gazduire (hosting web). Fiecare site trebuie sa fie gazduit undeva fizic, pe un server(un PC). Gazduirea unui site web se plateste lunar sau anual. Gazduirea web profesionala are preturi de la 5 euro/ luna.
 3. web design. Site-ul propriu-zis. Inseamna partea de programare, design-ul, textele, imaginile, meniul. Ceea ce vedem noi pe ecranul monitorului sau telefonului. Pretul pentru un site web simplu de prezentare porneste de la 250 euro.

Ce inseamna administrare web?

Pentru o taxa lunara oferim administrare pagina web, adica va putem actualiza pagina in mod constant. Putem adauga text, poze si orice alte informatii pe care le furnizati. In general, paginile web cele mai populare isi actulizeaza des continutul, lucru foarte atractiv pentru vizitatori.

Pentru rezultate in cautarile Google avem nevoie de continut si optimizare seo. Google spune clar ca, continutul trebuie actualizat periodic si permanent. Asadar, ai nevoie si de administrare site web sub forma unui abonament lunar, pentru a obtine rezultate. Este alegerea ta, daca vrei rezultate sau pierzi banii cu un site neactualizat.

Ce inseamna gazduire web?

Stim, bine ca, pentru crearea unui site avem nevoie de 3 lucruri importante: inregistrare domeniu web, web design si gazduirea site-ului(hosting). La agentia web design Adlider, gasesti toate aceste servicii web design.

In general, o companie de web gazduieste site-ul dvs pe serverele sale pentru o taxa lunară sau anuală. Firma de gazduire web garanteaza ca vizitatorii pot accesa site-ul dvs oricand si de oriunde

Ce inseamna logo? Termenul de logo design, a fost imprumutat din limba engleza. Un logo este o imagine simbolica care reprezinta o firma, o entitate, o tara, un grup, etc. El poate fi un simbol grafic sau text, de orice forma si culoare. Denumit uneori si sigla. Niciodata sa nu spui ca logo = brand! Logo-ul este cel mai important instrument al identității vizuale.

Definitia conform DEX pentru logo, LOGO2, logouri, s. n. 1. Simbol, siglă formată dintr-un ansamblu de semne grafice, care constituie marca unui produs sau a unei firme. Am vorbit pe blog in detaliu ce este logo design si ce inseamna creare logo.

Ce inseamna logo vectorial? Logo vectorial se refera la proprietatea unei imagini. Imagine vectoriala este un format creat cu programe speciale (Corel draw si Adobe Illustrator). Imaginea vectoriala are proprietatea de a fi marita sau miscorata oricat, fara a pierde din calitate. In cazul nostru se refera la procesul de creare logo. Intotdeauna, un logo trebuie sa fie vectorial.

Grafica vectorială, conform Wikipedia este un procedeu prin care imaginile sunt construite cu ajutorul descrierilor matematice prin care se determină poziția, lungimea și direcția liniilor folosite în desen. Imaginile vectoriale sunt complementare imaginilor bitmap, din grafica raster, în care imaginile sunt reprezentate ca un tablou de pixeli.

logo-vectorial

Ai nevoie de un logo vectorial?

Alege-i pe cei mai buni pentru logo design! Suntem in cautarea unor clienti care vor sa profite de experienta si talentul nostru. De la realizare logo, pana la identitatea vizuala, web design, suntem in aceeasi echipa. La noi găsești tot ce ai nevoie pentru un logo si o identitate vizuala remarcabila.

Dupa procesul de logo design ar trebui sa primesti la final doua seturi de materiale, cele vectoriale si cele imagine(.cdr, .ai, .eps, .png, .jpeg, .pdf). La Adlider trimitem clientului prin email sau curier(contracost) o arhiva cu mai multe elemente:

 • logo vectorial(EPS, CDR, Ai)
 • logo imagine(.png, .jpeg, .pdf)
 • versiuni logo(alb-negru, culori adiacente)
 • manual de identitate vizuala(format .pdf)

Cum trebuie sa arate un logo? Regula cea mai importanta. Un logo trebuie sa fie simplu. Intotdeauna. Multe firme se complica si fac o greseala capitala, greu de inteles. Un logo trebuie sa fie simplu, sa reprezinte domeniul de activitate, sa informeze si sa fie adaptabil. Procesul de realizare logo trebuie sa fie simplu.

Procesul de logo design difera de la o agentie de web design la alta. La Adlider are 6 pasi simpli.

 1. Alegi pachetul care ţi se potriveşte
 2. Trimiţi formularul de comanda
 3. Plată avans
 4. Primeşti şi analizezi conceptele
 5. Realizam revizuiri, retuşuri, dacă este cazul
 6. Primeşti arhiva cu modelul ales si plăteşti diferenţa