REALIZARE MAGAZIN ONLINE

Creare magazin online care vinde

Realizarea unui magazin online in Romania a devenit ceva accesibil realizat de oricine. Initial am dorit sa ne prezentam serviciile de creare magazin online altfel, dar in urma unor cercetari si statistici recente, 95% din magazinele online din Romania, nu vand sau vand foarte putin.

Un site, un magazin online la pret de shaorma nu vinde. Nu poti avea pretentii de la un magazin online care are costuri intre 50 – 250 euro, asa zise „magazine online la cheie”. Ne dezicem astfel, de firme de web design si agentii, care nu spun adevarul complet. Va explicam si de ce.

Ce este un magazin online?

Un magazin online este inainte de toate, o afacere. Profitabila sau nu. Exact ca un magazin fizic, real.

Multi spun ca magazinul online este mult mai ieftin, se elimina cheltuielile cu chiria, rafturi sau vitrine, angajati, depozit, etc. Partial fals. Chiria nu se elimina, ai de platit un hosting anual decent, nu ai nevoie de rafturi sau vitrine dar ai nevoie de un site in care adaugi produsele, ai nevoie de angajati sa ocupe de administrarea site-ului, produselor, altfel fara actualizari permanente, campanii si promotii nu vinzi, ai nevoie de depozit(poate mic la inceput) si de stocuri, altfel e doar specula iar timpii de livrare sunt foarte mari.

realizare-magazin-online

Realizeaza un magazin online care vinde

Nu esti sigur ca noi suntem alegerea potrivita pentru realizarea magazinului online? Te invitam sa arunci o privire peste portofoliul nostru!

Ce ai nevoie pentru realizarea unui magazin online?

Gazduire. Indiferent de cate produse ai, ai nevoie de gazduirea magazinului online, la fel ca si cel fizic, ai nevoie de chirie. Pentru magazinele online, gazduirea site-ului(hostingul) trebuie sa fie de calitate, pentru a rula repede, atat pe Desktop cat si pe mobil(in special). Spatiul trebuie sa fie generos, ai nevoie de adrese de email(cel putin doua adrese), IP individual, server de calitate, uptime 99,99%, administrare server, etc. Asadar partea de gazduire pentru crearea unui magazin online, decenta, incepe cu preturi de la minim 1000 lei/an. Domeniul este nesemnificativ ca pret, 300lei/5 ani pentru un domeniu .ro.

Web design. Realizarea unui magazin online presupune si partea de web design propriu-zisa. Design, culori, platforma, texte, descrieri, imagini de produse. Daca un site simplu de prezentare, decent, porneste in cel mai fericit caz de la 300 euro, un magazin online nu poate fi mai ieftin. Daca presupunem ca avem maxim 100 de produse, volumul de munca este de trei ori mai mare decat la un site simplu.

Marketing online si SEO. Ce este mai important, am lasat la final, desi cu acestea se incepe. Audit, structura, strategie, optimizare seo, promovare, campanii de publicitate, social media. Da, fara aceste servicii, un magazin online nu vinde. Deloc. Nici macar nu il gasesti in Google. Valabil pentru toate site-urile, de orice fel. Prima operatiune cand elaborezi realizarea unui magazin online este auditul si brieful.

Brieful se realizeaza impreuna cu clientul, ce isi doreste, ce are de prezentat, preturi, etc. Auditul il realizeaza agentia de web design. Potentiali clienti, concurenta, cuvinte cheie, structura magazinului online, linkuri interne, clasificarile categoriilor de produse, etc.

PROMISIUNEA ADLIDER – UN MAGAZIN ONLINE CARE VINDE

Agentie web design cu rezultate de calitate! La Adlider găsești tot ce ai nevoie pentru un succes remarcabil.

CLIENTI SI COLABORATORI

„Daca o imagine face cat o mie de cuvinte, o opinie reala a unui client face cat un milion de cuvinte”

× Ai nevoie de ajutor rapid?