Cat dureaza procesul de creare logo?

Procesul de  logo design durează de la 3-4 zile la 30 zile. Pentru realizarea unui logo profesional se folosesc date si criterii precum industria in care activezi, piaţă, marketing, design, psihologie, zonă geografică, nivel de venituri, vârstă, sex, calitatea serviciilor sau a produselor, cercetare de piata, etc. Un astfel de logo te diferentiaza de concurenta. Durata de 3-4 zile de realizare a unui logo, se referă la redesenarea unei imagini.

Ce inseamna logo? Termenul de logo design, a fost imprumutat din limba engleza. Un logo este o imagine simbolica care reprezinta o firma, o entitate, o tara, un grup, etc. El poate fi un simbol grafic sau text, de orice forma si culoare. Denumit uneori si sigla. Niciodata sa nu spui ca logo = brand! Logo-ul este cel mai important instrument al identității vizuale.

Definitia conform DEX pentru logo, LOGO2, logouri, s. n. 1. Simbol, siglă formată dintr-un ansamblu de semne grafice, care constituie marca unui produs sau a unei firme. Am vorbit pe blog in detaliu ce este logo design si ce inseamna creare logo.

Cum trebuie sa arate un logo? Regula cea mai importanta. Un logo trebuie sa fie simplu. Intotdeauna. Multe firme se complica si fac o greseala capitala, greu de inteles. Un logo trebuie sa fie simplu, sa reprezinte domeniul de activitate, sa informeze si sa fie adaptabil. Procesul de realizare logo trebuie sa fie simplu.

Ce inseamna logo vectorial? Logo vectorial se refera la proprietatea unei imagini. Imagine vectoriala este un format creat cu programe speciale (Corel draw si Adobe Illustrator). Imaginea vectoriala are proprietatea de a fi marita sau miscorata oricat, fara a pierde din calitate. In cazul nostru se refera la procesul de creare logo. Intotdeauna, un logo trebuie sa fie vectorial.

Grafica vectorială, conform Wikipedia este un procedeu prin care imaginile sunt construite cu ajutorul descrierilor matematice prin care se determină poziția, lungimea și direcția liniilor folosite în desen. Imaginile vectoriale sunt complementare imaginilor bitmap, din grafica raster, în care imaginile sunt reprezentate ca un tablou de pixeli.

logo-vectorial

Ai nevoie de un logo vectorial?

Alege-i pe cei mai buni pentru logo design! Suntem in cautarea unor clienti care vor sa profite de experienta si talentul nostru. De la realizare logo, pana la identitatea vizuala, web design, suntem in aceeasi echipa. La noi găsești tot ce ai nevoie pentru un logo si o identitate vizuala remarcabila.

Dupa procesul de logo design ar trebui sa primesti la final doua seturi de materiale, cele vectoriale si cele imagine(.cdr, .ai, .eps, .png, .jpeg, .pdf). La Adlider trimitem clientului prin email sau curier(contracost) o arhiva cu mai multe elemente:

  • logo vectorial(EPS, CDR, Ai)
  • logo imagine(.png, .jpeg, .pdf)
  • versiuni logo(alb-negru, culori adiacente)
  • manual de identitate vizuala(format .pdf)

Procesul de logo design difera de la o agentie de web design la alta. La Adlider are 6 pasi simpli.

  1. Alegi pachetul care ţi se potriveşte
  2. Trimiţi formularul de comanda
  3. Plată avans
  4. Primeşti şi analizezi conceptele
  5. Realizam revizuiri, retuşuri, dacă este cazul
  6. Primeşti arhiva cu modelul ales si plăteşti diferenţa