Cat costa un site? Ce pret are crearea site-ului web?

cat-costa-un-site-web

Cat costa un site? Ce pret are crearea site-ului web?

Cat costa un site web?

Cat costa un site? Ce pret are crearea site-ului web? Sunt primele intrebari cand vrei un site. Cat costa un site web nu este intrebarea corecta. Este greu de raspuns fara mai multe detalii legate de proiect. Pretul pentru crearea unui site web, se poate realiza dupa mai multe etape de dicutie.

Cand te intrebi cat costa un site, prima data intreaba-te ce vrei tu de la acel site web? De acelasi principiu te folosesti si cand te intrebi cat costa un logo.

Ce am nevoie pentru un site web?

Pentru a face un pret corect unui site web, trebuie sa il impartim in servicii de web design individuale. Un site web, indiferent ca este un site de prezentare, un magazin online sau de informare, pentru a functiona are nevoie de 3 componente:

  1. domeniul web. El poate fi de forma www.firmawebdesign.ro sau www.firmaoarecare.com. Domeniul web al unui site se plateste anual sau mai mult. Pretul unui domeniu web porneste de 55 lei/an.
  2. gazduire (hosting web). Fiecare site trebuie sa fie gazduit undeva fizic, pe un server(un PC). Gazduirea unui site web se plateste lunar sau anual. Gazduirea web profesionala are preturi de la 5 euro/ luna.
  3. web design. Site-ul propriu-zis. Inseamna partea de programare, design-ul, textele, imaginile, meniul. Ceea ce vedem noi pe ecranul monitorului sau telefonului. Pretul pentru un site web simplu de prezentare porneste de la 250 euro. Vom exemplifica in cele ce urmeaza detalii.

De ce ai nevoie de un site web?

Un site web este modul prin care te faci cunoscut la nivel national sau international. Apoi, cel mai important obiectiv, este acela de a atrage mai multi potentiali clienti pentru afacerea ta. Un alt obiectiv este acela de vinde direct(magazine online). Asadar, pretul unui site este influentat si de obiectivul acestuia.

De multe ori ne-am lovit de reactia potentialilor clienti, în momentul în care nu le-am făcut oferta de preț pentru servicii de web design sau a altui element de branding pentru ca nu aveam toate datele. O reactie de panica, venita, nu din lipsa banilor ci din necunoastere. In Romania inca nu stim exact ce este un site web, de ce avem nevoie de el, cat costa un site web, de ce costa atat, de ce diferente mari de pret de la o agentie de web design la alta, s.a.m.d.

Pretul unui site web este influentat si de functionalitati, numar de pagini, aplicatii, daca ai sau nu imagini si texte, daca ai nevoie de copyright sau daca faci SEO si publicitate.

Cine poate realiza un site web?

In conditiile actuale, oricine poate realiza un site web. Fie ca vorbim de crearea unui site web de prezentare, de realizarea unui magazin online, aproape oricine poate realiza un site. De la vecinul de scara la firma web design si de la nepotul care are photoshop pana la un freelancer. Preturile variaza in functie de cunostintele de programare, design, marketing, in functie de cerintele clientilor.

pret-site-web

Cat costa un site? Ce pret are crearea site-ului web?

  • daca ai cunostiinte minime de programare sau deloc, il faci cu vecinul sau varul de la tara, pretul unui site web nu depaseste 650 lei. Pretul include domeniu, hosting si o tema instalata wordpress, joomla, etc. In calculele noastre nu am luat in considerare un site gratuit. Bineinteles, ca un astfel de site nu aduce beneficii. Decat poate, al egoului propriu. Un astfel de site nu are o structura clara, nu are optimizare, nu are o viteza decenta de incarcare, nu aduce vizitatori decat foarte rar, nu se indexeaza, etc.
  • realizarea unui site cu un Freelancer din Romania sau extern. Aici lucrurile stau mult mai bine, cel putin din perspectiva designului. Exista multi freelanceri talentati. Si noi la Adlider colaboram cu unii dintre ei. Pentru rezultate si potentiali clienti, depinde de talentul lor daca au cunostiinte de promovare, SEO, etc. Pret creare site web: intre 250 euro si 650 euro.
  • crearea unui site web cu o firma de web design sau agentie. Pret site web: intre 250 euro si 5000 euro. Aproape intotdeauna primesti ceva profesional, esti invatat cum sa folosesti acel site web, ai rezultate sigure, ai acces la servicii de administrare a site-ului, ai o structura clara, butoane de actiune, ai suport mereu.

Pentru exemplificare am luat in considerare doar un site web de prezentare.

Cat costa un site web la firma de web design Adlider?

Cum spuneam la inceput, cat costa un site web nu este intrebarea corecta. Este greu de raspuns fara mai multe detalii legate de proiect. Ce putem spune, este ca, am realizat o statistica asupra preturilor noastre din ultimii 5 ani.

  • pret mediu site web de prezentare: 1600 lei. Site de prezentare pana in zece pagini, simplu, sau single page.
  • pret mediu site complex: 2400 lei. Site-uri complexe, structuri ramificate.
  • pret mediu realizare magazin online: 5500 lei.

Share this post

Lasă un răspuns