Google anunță schimbarea criteriilor de căutare!

anunt-google-schimbare-cautari

Google anunță schimbarea criteriilor de căutare!

Google anunță schimbarea criteriilor de căutare! Cred că nu mai este o noutate, schimbările pe care Google le face cam de 2 ani, fie ca e vorba de algoritmii de optimizare site Seo, accentul pus pe varianta de mobil al unui site in mototrul de căutare sau alte schimbări, multe din ele bine venite.

Acum schimbarea anunțată se referă la criteriile de căutare. Google a anunțat schimbarea criteriilor de căutare in viitorul apropiat, deși la nivel de firma web design deja, unii dintre noi vedem schimbarea de la inceputul lunii noiembrie.

Google își dorește să favorizeze afacerile locale in căutări și să elimine treptat căutările globale. Adică, mai explicit, in momentul căutării unui cuvânt cheie in motorul de căutare, se vor afișa cu maximă prioritate rezultatele locale. Pentru firmele de creare site, realizare logo, locale, este un semn bun.

La pachet cu această schimbare vine și eliminarea căutărilor in alte limbi, astfel incât, browserul si Google vor detecta automat zona geografica in care te afli si vrei primi rezultatele in funcție de acestea. Pe de altă parte, acest lucru va duce la probleme in momentul in care ai nevoie să cauți ceva, un produs de exemplu, in altă regiune sau altă țară. google incă nu a lămurit acest aspect.

Schimbările se vor folosi si pe Google Mobile si Google Maps. Din nou se pune problema ce se intâmplă atunci când dorim să căutăm o firmă internațională aflată altă arie georgrafică. Dacă nu se vor găsi soluții rapide, aceste schimbări vor duce la scăderea drastică a vănzărilor multor companii la nivel internațional.

Singura modalitate pentru a reuși totuși să accesezi rezultatele globale este schimbarea tuturor parametrilor de limbă (cu tot cu funcționalități) din tabul Preferences – în meniul setărilor Google. Astfel, procesul prin care vei putea efectua căutări globale devine mai laborios. Acest lucru se va implementa din dorința de a descuraja astfel de tentative de căutări globale. Dacă doriți să citiți mai multe, găsiți articolul original in engleză despre schimbarea criteriilor de cautare Google aici.

Ce părere aveți despre aceste schimbări? Avantajează sau dezavantajează ele utilizatorii?

Share this post

Lasă un răspuns